Eten & drinken
Er zijn ook een aantal prachtige (regeneratieve) initiatieven op het gebied van eten & drinken, die wil ik ook graag in het zonnetje zetten.
Eerlijk, echt vers, gezonde én lekkerder eten, rechtstreeks van de boer.
Eerlijke, duurzame koffie uit Afrika, geroosterd in Amsterdam.
Circulaire Hub aan de hei van Bussum met fijne vergaderlocatie, werkplekken, events en trainingen gericht op de toekomst.
Groene koffie voor je nespresso machine, gemalen bonen én als losse bonen te verkrijgen in diverse smaken.
Elk kwartaal ontvang je een heerlijke box vol eten, gemaakt van ingrediënten die door de commerciële stroom zijn afgekeurd (zoals kromkommers).
Kleine makkelijke aanpassingen zijn mijn favoriet: kies groene koffie van de koffiejongens voor je Nespresso apparaat.
Kleine webshop met eten & drinken waarvan de herkomst volledig transparant is.
Verzamelwebsite van diverse initiatieven in Amsterdam gericht op lokaal, gezond en duurzaam eten.
Coalitie die een transitie naar een inclusieve, duurzame landbouw wil realiseren. Als kraamkamer voor het nieuwe normaal.
Koffiebonen vragen aardig wat ruimte om te groeien. Dit Nederlandse bedrijf heeft daarom koffie gemaakt van lokale ingrediënten.
Ook qua drank is er een groene centrale winkel: de groene slijter met het grootste biologische assortiment van Europa
De oprichter van het inmiddels gestopte kromkommer reist met camper door de Nederlandse voedselketen. Inspiratie en hoop delen over mooie voorbeelden.
Regeneratieve boerderij in Leersum
KipEigen bouwt aan een regeneratieve boerderij in Hilversum via het CSA principe.
Wijn is tegenwoordig ook in een groene variant beschikbaar. Neleman is een Nederlands bedrijf dat hierin groeiend is.
Whisky van Nederlandse bodem, duurzaam geproduceerd.
Kruidenthee gemaakt van onkruid in Nederland. Inmiddels groeit het assortiment.
Regeneratieve boerderijen realiseren in Nederland. Met zekerheid voor de boer die er werkt.